materiaalipankki

Hyödyllisiä linkkejä ja oppaita hyönteisalaan liittyen

Tälle sivulle on koottu hyviä käytänteitä sekä oppaita hyönteisalasta kiinnostuneiden käytettäväksi.

Oppaat ja linkit

Hyönteistuotannon esiselvitys, hankkeen loppuraportti, Luonnonvarakeskus 2017

Hyönteiset ruokaketjussa; hygieniariskien hallinta rehuntuotannon kannalta, Luonnonvarakeskus, 2018

Sirkkaa sopassa- hyönteiskeittokirja, Eeva Koljonen & Heli Kirjonen (toim.), Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Mikkeli 2018

Hyönteiskasvatusopas, online-julkaisu (2019)

Jarkko Niemi, Maija Karhapää, Sandra Mellberg, Ilkka Latomäki ja Gun Wirtanen (2019), Hyönteistuotannon kehittäminen Etelä-pohjanmaalla- hanke (ENTOLAB)

Ruokaviraston linkit

Hyönteistuottajan muistilista, Ruokavirasto 2019

 

Hyönteiset elintarvikkeena, Ruokavirasto 2019

 

Hyönteisiä rehuksi, Ruokavirasto 2019

 

Lista siirtymäaikana sallituista hyönteislajeista, Ruokavirasto 2019

 

Ohjeet uuselintarvikelupahakemukseen, Ruokavirasto 2019

 

Ruokaviraston järjestämä seminaari 18.1.2019 hyönteisalan toimijoille, Ruokavirasto 2019

 

Hyönteisallergia, Ruokavirasto 2019